Chihab Lamouri – utpekad av polisen som Vårby Nätverkets ledare

0
63
CRIMINAL

Chihab Lamouri är född 1988. Chihab Lamouri har förmodligen sitt ursprung från något land i mellanöstern. Det finns många bilder på Chibab lamouri i omlopp på nätet. På flashback finns det, precis som med många andra som dömts för kriminella aktiviteter, flera trådar om Chihab Lamouri och Vårbynätverket. 2022 dömdes han till mer än 17 års fängelse.

Snabba fakta om Chihab Lamouri:

Vem?Chihab Lamouri, en man med ursprung i mellanöstern
Var?Chihab Lamouri har bott i Vårby
Ålder?Chihab Lamouri är född 1988
Varför?Chihab Lamouri har väckt polisens intresse då han anses vara Vårbynätverkets ledare

Vårbynätverket – fruktat kriminellt gängnätverk

Under många år var det de kriminella så kallade 1% nätverken med rötter i MC-kulturen som styrde de kriminella aktiviteterna i Sverige. På senare år har en rad andra nätverk dykt upp, främst i Stockholmsförorter men även i områden runt Göteborg och i Malmö.

Ett av de mest medialt uppmärksammade nätverken är det så kallade Vårbynätverket. Vårby är en stadsdel i Huddinge kommun, sydväst om centrala Stockholm. Det är den nordligaste delen av Huddinge kommun och gränsar mot Stockholms kommun och stadsdelen Vårberg. 

Vårby klassas av polisen som ett utsatt område. Skärholmen, ett annat utsatt område, ligger också i närheten och precis som Vårby ligger det längs tunnelbanans röda linje. Just linje 13 passerar genom ett antal speciellt utsatta områden, där kriminaliteten är hög.

Vårbynätverket är ett fruktat nätverk som enligt polisen använder mycket våld och grovt våld. Enligt polisen handlar konflikterna främst om narkotikarelaterade uppgörelser.

Vårbynätverket figurerar i utredningen kring Einár

Våren 2020 blev den kände rapartisten Einár kidnappad. Enligt polisen rör det sig om ett verk av Vårbynätverket. I samband med utredningen framkommer uppgifter om att två andra rapartister som hyllats i media varit delaktiga i förberedelserna i kidnappningen av Einár.

Två veckor innan Einár var kallad till rättegång, sköts han till döds utanför sin skyddade bostadsadress i Hammarby Sjöstad. I december 2022 skjuts ytterligare en man med kopplingar till mordet på Einár ihjäl. Polisen fruktar att mordet på Einár därför riskerar att förbli ouppklarat.