Så får du bättre skägg

0
416

Många har en felaktig bild att rakning gör att ansiktshår växer tjockare. Faktum är att rakning inte påverkar hårets rötter och inte heller hur håret växer. En annan vanlig missuppfattning är att personer med tjockare skägg har mer testosteron är de med tunnare skägg. Även om testosteron spelar en roll för hårväxt i ansiktet, är lågt testosteron sällan orsaken till att ansiktshåret blir tunt. För er skäggmän som vill odla mer skägg, men har skägget mycket glest kan jag lugna er med att det finns metoder för detta. Det finns nämligen vissa livsstilsförändringar du som skäggman kan göra för att maximera din skäggväxt. Det handlar bland annat om träning, att äta en hälsosam kost, god sömn, att inte röka, din ålder, samt minoxidil och skinroller.

Träning

Träning förbättrar blodflödet och hjälper till att stimulera hårsäckarna. Övningar som styrketräning kan också tillfälligt öka testosteronet. Försök därför att ändra träningen du gör och tiden på dagen du tränar. Testosteronnivåerna hos unga män fluktuerar naturligt under dagen. Stiger under morgonen och sjunker på eftermiddagen.

Hälsosam kost

Att få bra näring genom att äta en balanserad kost kan gynna din kropp samt skägg. Det är viktigt att behålla ditt BMI inom normalspannet, eftersom fetma kan sänka testosteron. Vissa näringsämnen såsom zink kan vara fördelaktigt för dina testosteronnivåer. En hälsosam kost påverkar inte genetiken, men det kan hjälpa ditt redan befintliga hår att bli friskare och starkare. Bra mat för skäggtillväxt kan vara: kyckling, lax, fullkorn, nötter, kikärtor, avokado, frukt och grönsaker som är rika på B-vitaminer och vitaminerna A,C,D och E. Dessa vitaminer kan alla bidra till bättre skäggväxt.

Vitaminer

Många vitaminer riktar sig specifikt för skäggväxt. Får du inte i dig tillräckligt med hälsosam kost, är detta ett alternativ. Vitaminerna behöver då innehålla multivitamin som innehåller järn och zink.

Sömn

Sömnen är avgörande för att du ska må så bra som möjligt. Det är också bra för din skäggväxt. Testosteron frigörs främst under sömnen. Att inte få tillräckligt med vila och sömn kan påverka denna process negativt.

Tvätta och återfukta

Att hålla huden och skägget rent och återfuktande kan ha en positiv effekt på ditt skäggs utseende. Genom att hålla porerna öppna kommer detta att hjälpa till att ta bort döda hudceller och smuts kring hårsäckarna. Det hjälper också till att minska inåtväxande hårstrån i skägget. Du kan experimentera med krämer, oljor och lotioner för att se vilket som fungerar bäst för din hudtyp och skägg.

skägg.net guidar vi dig igenom allt detta. Vi går även igenom frågor som berör skinroller,
vetenskapliga rön hur du kan få bättre skäggväxt samt minoxidil.

Minoxidil skägg

Minoxidil är en lovande faktor för skäggtillväxt. Flertalet studier visar att minoxidil är effektivt för skäggets mående och resultaten har varit mycket goda. Tittar vi på hur lång tid det generellt brukar ta för att se ytterligare skäggväxt i de område/region du applicerar minoxidil kan vi se att det i snitt tar två månader. För något så enkelt och billigt som minoxidil, varför då inte prova det?