Så ser du till att du håller dig pigg och på bra humör under vintern

0
117

Det finns få saker som går upp emot ljusa sommardagar, men vårt avlånga lands geografiska position innebär att vi också får månader där vi ser solen långt mycket mindre än vad många hade velat. Det är inte särskilt konstigt att många känner sig lite tröttare än vanligt under vinterhalvåret. Men det finns sätt som gör att du kan hålla dig pigg!

Det är vanligt att man helt enkelt inte känner sig riktigt lika glad under vintern som man gör under sommaren. Det finns en rad anledningar till detta, precis som att det finns en lång rad olika saker som man kan göra för att se till att man mår så bra som möjligt under vintern. Här nedanför kommer vi att dela med oss kring olika tips för dig som känner att vintern kan vara en extra jobbig period.

Ladda om batterierna med underhållning

Ett bra sätt att ladda om batterierna är genom att göra saker som gör att du slappnar av och som du tycker är roliga. Det är viktigt att ta sig tiden för avslappning för att på sikt orka med vardagslunken, och många vänder sig då till underhållning på nätet. Att sjunka ner i soffan för att sträcktitta på en serie som man tycker om, eller genom underhållning med att spela på casino som hos OCS, kan vara någonting som gör att man orkar gå till jobbet nästa dag med bra energi i kroppen. Här finns det en lång rad olika saker som man kan göra för att se till att man kan varva ner, slappna av och börja bygga upp nya energiförråd.

Rörelse för mer energi

Även om det kanske inte är särskilt motiverande att traska genom snöslask till gymmet eller ta på sig ett underställ och ge sig ut i löpspåret när det är kallt och ruggigt ute är det väldigt viktigt att man ser till att röra på sig även under vintern. Att motionera regelbundet är ett oerhört bra sätt att se till att kroppens energinivåer håller sig på rätt nivåer, samtidigt som det hjälper en att må så bra som det bara går.

Ett sätt att öka sin motivation till att träna markant är genom att hitta en träningsform som man tycker är riktigt rolig. Det allra bästa är om man inte behöver tycka att det är tråkigt alls medan man tränar. Här finns det många olika alternativ, allt från padel till promenader, simning och klättring kan vara roliga motionsformer.

 

Träffa människor du tycker om

Att fylla på med social energi är också oerhört viktigt under vintern. Även om det är skönt att ligga och slappa på soffan är detta någonting som kan göra att man under en längre tid bara blir mer och mer trött. Genom att aktivera sig själv och träffa människor som man tycker om kan man få social interaktion, någonting som människor mår bra av.

Självfallet behöver du inte träffa någon varje dag, men genom att ta dig tiden att fika med vänner eller gå ut på en restaurang och äta någon gång då och då kan man se till att man får den sociala interaktionen som man behöver.

Kom iväg under en helg 

Att komma bort från vardagslunken genom att resa någonstans kan vara ett perfekt sätt att ladda på sina batterier för att sedan komma hem igen och återgå till sina rutiner. Här finns det gott om alternativ och att resa utomlands för en weekendresa kan vara väldigt härligt. Det går också att resa iväg till sol och bad, men detta är inte någonting som finns tillgängligt inom alla budgeterar, särskilt när den ekonomiska situationen ser ut som den gör.

Men man behöver inte resa utomlands för att få sig ett härligt avbrott i vardagen. Att åka på en weekendresa till någon av Sveriges stora städer kan vara väldigt trevligt. Om du vill fokusera på avslappning kan en helg på något av de många spahotell som finns runtom i landet passa som handen i handsken. Att komma iväg handlar mindre om var du åker och mer om att komma bort från vardagsrutiner och få ett avbrott.

Ät D-vitamin

Då detta är ett tips som de allra flesta känner till har vi sparat detta till slutet, men det är någonting som ändå kan vara värt att gå igenom. Som du säkert redan känner till så är D-vitamin någonting som kroppen får av solen och som är en viktig del i att hålla kroppens energinivåer på en bra och normal nivå.

Under vinterhalvåret är det därmed inte särskilt ovanligt att man inte får i sig tillräckligt med D-vitamin från solen vilket gör att kosttillskott kan vara ett perfekt alternativ. Detta är någonting som alla som bor i Sverige och Norden sannolikt borde ta under vintern och det går att hitta D-vitamin på apotek eller i matbutiker.