Allt du vill veta om stjärntecken

0
713

Det här med stjärntecken kan vara lite av en vattendelare. En del tycker att det är trams och andra läser sitt horoskop dagligen medan för några är det bara en kul grej. Oavsett vilken kategori du tillhör kan denna artikel vara intressant. I denna artikel kommer du att få en kort genomgång på alla stjärntecken.

Men innan vi kan berätta lite mer om alla olika stjärntecken som finns kan det vara bra att veta vad stjärntecken är för något. Enligt västerländsk astrologi är stjärntecknen indelade i 12 olika tecken och utgår från hur jorden rör sig i genom rymden och himlen. Tecknen avgörs utefter solens resa genom året och konstellationen stjärnorna stod i vid den tid du är född. Enligt astrologin kan det tecken du är född i påverka dina personliga egenskaper. Förutom att de delas in i olika tecken så tillhör de olika tecknen olika element. Elementen är eld, jord, luft och vatten.

Väduren 20 mars – 20 april

Enligt astrologin är väduren det första stjärntecknet. Väduren tillhör elementet eld vilket visar på en stor viljestyrka. De är starka ledare, inte minst för de själva eftersom de prioriterar sitt egna välmående före andra. Dessutom har de mycket energi och har lätt för det sociala. När en vädur tar sig an ett projekt går de all in och gör sitt bästa.

Oxen 20 april – 21 maj

Oxen tillhör elementet jord och likt djuret tecknet är inspirerat av så är oxen en riktig arbetsmyra och de är väldigt uthålliga. Du kan alltid lita på att en oxe ställer upp för dig när du behöver det. Eftersom att oxen är ett jordtecken så är de väldigt logiska, praktiska och metodiska. Trots att oxar kan uppskatta att gå ut och äta en god bit mat så samlar de sin energi när de är ensamma.

Tvillingarna 21 maj – 21 juni

Nästa stjärntecken är tvillingarna som tillhör elementet luft. Det här är en av de socialaste tecknen och de är duktiga på att få sagt det dom vill få säga. Tvillingarna är nyfikna och gillar äventyr. De har lätt för att anpassa sig för nya människor och situationer. De är mycket skarpsinniga och snabbtänkta.

Kräftan 21 juni – 22 juli

Eftersom att kräftan tillhör elementet vatten är de något mer känsliga och mottagliga. De sätter familj, vänner och relationer allra högst och de tar därför hand om andra före sig själv. Kräftan är godhjärtad, romantisk och har ett rikt inre liv.

Lejonet 22 juli – 23 augusti

Lejonet tillhör elementet eld. Ett lejon går aldrig in halvhjärtat och gör alltid sitt bästa. De är kreativa och är bra på att lyfta både sig själv och andra. Det gör att många drar sig till lejonet och de är därmed bra ledare. De har en stark vilja och de uppskattar det goda i livet.

Jungfrun 23 augusti – 22 september

Jungfrun är ett av de lugnaste och mest jordnära stjärntecknen vilket inte är konstigt eftersom det tillhör elementet jord. De har ett öga för detaljer och lämnar inget åt slumpen. Likt andra jordtecken har även jungfru en analytisk förmåga. De har höga krav på sig själva och andra. De är väldigt omsorgsfulla och vill gärna hjälpa till där de kan.

Vågen 23 september – 23 oktober

Vågen är lite av en social kameleont och är väldigt bra på att anpassa sig efter andra. De föredrar att arbeta i team och att leva i tvåsamhet. Likt andra lufttecken är de kommunikativa. De är väldigt diplomatiska och som symbolen tecknet står för söker de ständigt efter balans och harmoni.

Skorpionen 23 oktober – 22 november

Skorpionen tillhör elementet luft. För detta tecken kan det innebära att de är lugna på ytan men har ett passionerat och känslosamt inre vilket många gånger yttrar sig genom mod och kreativitet. De är mycket goda människokännare. Därför har de lätt för att skaffa nya bekantskaper.

Skytten 22 november – 21 december

Skytten tillhör elementet eld. I detta tecken yttrar det sig genom att de är impulsiva och söker ständigt efter ny stimulans. Skyttar är därför inte rädda för att ta sig en an ny utmaning. Men de vet också att det krävs jobb för att nå sina mål. De är positiva och ärliga och nyfikna.

Stenbocken 22 december – 20 januari

Stenbockar är ambitiösa och målmedvetna. De har ett logiskt tänkande och en bra analytisk förmåga. De trivs bra i sitt egna sällskap och har höga krav på sig själv. De är tålmodiga och är noggranna. Det som kännetecknar alla jordtecken är att de är intresserade av ekonomi och drivs av pengar, det märks särskilt i stenbocken eftersom att många stenbockar är entreprenörer.

Vattumannen 20 januari – 18 februari

Vattumannen tillhör elementet luft. De är väldigt uppfinningsrika och gillar att testa nya saker vilket gör att de har många idéer. Vattumannen har en stark rättspatos och de är inte rätt för att ta ställning. De är intellektuella och lojala.

Fiskarna 18 februari – 20 mars

Det sista stjärntecknet är fiskarna. Fiskarna tillhör elementet vatten. Likt andra vattentecken har de en stark medkänsla. De är bra lyssnare. Fiskarna är det känsligaste tecknet och är känsliga och fantasifulla. Därför fastnar många fiskar för de mer konstnärliga yrkena.