DollarStore

0
496

Många svenskar känner till butikskedjan DollarStore och har sett den runt om i landet, men den har trots det inte alls en särskilt lång historia. I den här artikeln vill vi redogöra för hur DollarStore kom till, hur det är som företag idag, samt några tips du bör ha i åtanke inför framtida besök. Det blir en recension och guide i ett.

Så om du vill veta mer om DollarStore i allmänhet samt vårt omdöme om butikskedjan, läs mer här!

DollarStore historia

Peter Ahlberg är grundaren till DollarStore som öppnade första gången 1999 i Billsta, vilket ligger en bit utanför Örnsköldsvik. Han frågade sig några år tidigare varför handlarna tog så mycket betalt för sina varor då det ju går utmärkt att köpa bra kvalitet från Kina för en mycket billigare peng. Det handlar bara om en stor volym på beställningen samt bra förhandlingar. Så Ahlberg åkte till Kina och köpte hem en container som var full av skolstart-prylar. De sålde Ahlberg till andra återförsäljare för 10 kr styck, och snart kunde han även öppna en egen butik.

Den omedelbara framgången var ett faktum och DollarStore blev snart Sveriges snabbast växande lågpriskedja. Idag finns över 110 butiker i Sverige från Gällivare till Trelleborg, och butiksytan ligger på mellan 3000 och 4200 m2 per butik. DollarStore finns exempelvis i områden som Barkarby, Backaplan, Älvängen, Häggvik och Skene.

DollarStore som företag

Något som DollarStore är stolta över är att de är rättvisa mot alla arbetare som är inblandade i verksamheten. De kräver en garanti på att varorna de köper in blir tillverkade i rena och fräscha fabriker där brandsäkerheten är hög. De kräver även ett bra inomhusklimat gällande belysning och hygienutrymmen samt att alla anställdas löner ska bli betalade regelbundet och lägst vara enligt avtal. Till de svenska arbetarna har de också rättvisa kollektivavtal.

DollarStore lägger dessutom stort fokus på hållbarhet gällande miljön och att varorna de köper in är bra. De vill inte påverka jordens resurser på ett negativt sätt och tar därför alla sina beslut med miljön i åtanke. Fyra olika hållbarhetsfaktorer är grunden i deras arbete för att upprätthålla en hållbar utveckling, och de går under samlingsbegreppen ekonomi, människan, samhälle och produkter och butiker.

DollarStore sortiment

På DollarStore finns det, både i fysiska butiker och online, en mängd olika varor som hör till hushåll, arbete och fritid. Deras huvudsakliga kategorier listar vi nedan:

 • Djur – fågel, hund, katt och smådjur samt allt de kan behöva för att må bra.
 • Engångsartiklar – artiklar av olika slag som bara ska användas ett fåtal eller enstaka gånger.
 • Fritid – varor inom bil och garage, bygg, camping, cykel, el och belysning, fiske, jakt, resetillbehör och träning.
 • Förvaring – allt ifrån flyttkartonger och plastlådor till gulliga små påsar med djurtryck.
 • Hemelektronik – datortillbehör, gaming, högtalare, hörlurar och mobiltillbehör.
 • Heminredning – en mängd olika typer av inredningsartiklar, ljus och ljusstakar, belysning och möbler.
 • Kläder – strumpor och underkläder.
 • Kontor – kontorsmaterial av olika slag samt läsglasögon, pärmar och andra användbara produkter.
 • Kök – glas och muggar, köksförvaring, köksmaskiner, redskap, stek- och kokkärl och ugnsformar.
 • Leksaker – babyleksaker, bilar och fordon, spel och pussel, byggklossar och byggleksaker, dockor och figurer, verktyg, mjukdjur och utomhusleksaker.
 • Party – en mängd olika partyartiklar.
 • Pyssel – konstnärsmaterial och övrigt pyssel.
 • Skönhet – produkter inom accessoarer, hygien, make-up, parfymer, hårvård och munvård.
 • Städa – städredskap och rengöringsmedel.
 • Säsong – högtidsprylar och pynt som är i säsong.
 • Textil – filtar och plädar, gardiner, kuddar och fodral, mattor, badrum, kök och sovrum.
 • Äta och dricka – choklad, kakor, lösgodis, snacks, sockergodis, kryddor, vitaminer, skafferivaror och dricka.

Tips inför framtida besök på DollarStore

Eftersom att det är så billiga priser på DollarStore behöver du inte förbereda ditt besök på ett ekonomiskt plan. Dock är det bra om du sätter av tillräckligt med tid. DollarStore har generösa öppettider och stora utrymmen, så du behöver inte välja särskilda tidpunkter på grund av dem. Men du bör ge dig själv mer tid än du anar då det finns så mycket att se och välja på. Ditt besök kommer säkerligen vara både längre och roligare än du kunnat tro.

Vi rekommenderar dig även att skriva en inköpslista inför ditt besök. Då slipper du oroa dig för att bli distraherad av utbudet och glömma bort vad du egentligen var ute efter. På så sätt kan du njuta av ditt strosande och samtidigt bli hänförd av produkternas mängd, kvalité och mångfald.

Ta dig tiden och besök en av Sveriges största och enligt oss bästa lågpriskedjor redan idag. Ha det så roligt!