Havanna Varberg – en exotisk oas

0
127
HAVANA1

Det finns hotell som sticker ut, som ger dig upplevelser utöver det vanliga, sådana du minns länge. Hotell Havanna i Varberg är ett sådant hotell. Här har man lagt ner mycket omsorg på att skapa mervärden för sina gäster och ge dem udda upplevelser som andra boenden sällan erbjuder. Faktum är att det är mer än ett hotell, det är ett livsverk skapat av hotelldirektör Lasse Diding.

Fyra snabba fakta om Havanna hotell, Varberg:

Rum40 rum, alla olika samt 3 salar för konferenser
FaciliteterRestaurang, rombar, cigarrsalong, strandnära läge, spa, cykeluthyrning m.m.
AktiviteterAW, romprovning, livemusik, salsakurs och bokklubb m.m.
AdressHotell Havanna, Krabbes väg 4, 432 52 Varberg

Hotell Havanna – som utomlands fast hemma

Det finns många hotel i Varberg, Havanna är dock inte vilket hotell som helst. Efter många besök på Kuba och en med en stor kärlek till miljön och de livsnjutningar som finns där, skapade hotelldirektör Lasse Diding sitt genomtänkta koncepthotell på Västkusten år 2013. 

På Hotell Havanna finns återskapat både stämning och kultur från Kubas huvudstad Havanna. På stadens loppmarknader köpte Lasse affischer, foton och prylar som skeppades hem för att ge den rätta kubanska känslan och looken. Tanken var att besökarna skulle få känslan Havana comes to Varberg, Sweden!

Hotell Havanna – ett eldorado för finsmakare

På Havana hotel i Varberg finns en välsorterad bar fylld med den gyllene kubanska  nationaldrycken rom. Där erbjuds sorter från Kubas alla provinser – hela 278 stycken! Utöver det serveras rom från 39 andra länder. 

Utbudet av rom växer kontinuerligt så det krävs en lång hotellvistelse för att prova sig igenom barens alla sorter! Som tur är kan man få hjälp med att hitta sin favorit genom de romprovningar som regelbundet erbjuds gästerna. 

Har du inte möjlighet att vara på plats erbjuds även digitala provningar via Facebook och Youtube, då köper du ett utvalt kit med rom som säljs via Systembolaget.

Kubanska romsorter som finns på hotel Havanna Varberg:

  • Escudero Reserva
  • Conde de Cuba 11
  • Ron Mulata
  • Santiago de Cuba 20 år
  • Ron Cubay extra anjeo

Livsnjutningar på Varbergs hotell Havanna

Som komplement till rommen kan man avnjuta en äkta kubansk cigarr. Det hör verkligen till ovanligheterna numera att man både erbjuds och tillåts att röka inomhus! I cigarrsalongen finns handrullade cigarrer förvarade som sig bör i en humidor. Så gör som Winston Churchill, Joan Collins och Al Capone – puffa på en cigarr! Man kan också bli medlem i Club Cigarro del Havanna som har regelbundna träffar i salongen för att umgås och puffa. 

Läsning är också en av livets njutningar som uppmuntras på hotell Havanna i Varberg. Där finns cirka 15 000 böcker som dels är en del av inredningen men också erbjuds till gästerna. Böcker finns i korridorer, på toaletter och på hotellrummen. Som boende blir du automatiskt medlem i Buena Vista Book Club och hittar du en favorit bland alla böcker får du ta med den hem.

Hotell Havanna i White Guide

Som enda hotell i Varberg och ett av tre i Halland är Havanna med i White Guide. Läser man omdömet beröms inte bara inredningen och bemötandet utan även maten. På Havanna i Varbergs lunchmeny serveras lunch i form av husmanskost, gärna med en kubansk tvist. 

Bor du på hotellet ingår en härlig frukost men självklart kan man vara gäst enbart på restaurangen utan att övernatta. Har du tur så får du höra hotell Havannas eget husband Trio de luxe som regelbundet spelar bossanova där.

Exempel från menyn på hotel Havana:

  • Lättrökt hjort med tryffelmajonäs – som förrätt
  • Pepparstek på oxfile med potatisgratäng – som huvudrätt
  • Citronkaka med saffransglass – som efterrätt

Livets goda finns på hotell Havanna i Varberg

Om det inte räcker med kubansk miljö, rom, cigarrer, böcker och god mat så har paradiset i Varberg ytterligare njutningar och nöjen att erbjuda. Under hotellet finns ett spa med olika bad och bastur och det erbjuds också behandlingar av alla de slag, till exempel oljemassage eller heta stenar. 

Vill du hellre ta en cykeltur så finns det cyklar att låna, vill du springa en löprunda så finns en markerad slinga att följa och känner du för att bada i havet så finns det bara några minuters promenad bort. 

Efter sol och bad kanske du känner dig redo för en salsakurs? Inga problem, det erbjuds också på hotell Havanna! Där finns mycket av livets goda oavsett om du är barn, pensionär eller däremellan. Nog måste man säga att hotelldirektör Lasse Diding har lyckats med sin vision att skapa en exotisk oas!