Jacqueline’s är värd ett besök

0
567

Trots att det inte var särskilt länge sedan som Jacquelines slog upp portarna så är det en välbesökt och uppskattad restaurang. Dessutom är restaurangen väldigt bra belägen då du finner den mitt i Stockholm city.

På Malmskillnadsgatan 40 ligger restaurangen som är värd ett besök nästa gång du är i Stockholm eller om du letar efter en ny krog att prova.

Snabbfakta om Jacqueline’s

Lansering:2018
Meny:Ja, här – https://www.jacquelines.se/#menu
Bokning av bord:På deras hemsida här, eller via telefon.
Rekommenderad rätt:Anka ”Tagine”
Betyg:4,3/5

Jacquelines är både nära och välkomnande

Ägarna bakom Jacquelines heter Christian Olsson, Kristofer Sandström och Niklas Odin. De valde att skaffa en lokal i en av de centralaste delarna av Stockholm för att restaurangen ska vara tillgänglig. Förutom att restaurangen är tillgänglig så är den även väldigt välkomnande. Inredningen är färgstark och hemtrevlig.

De har inspirerats av Brooklyn både vad gäller inredningen och menyn vilket bidrar till en kontinental och hemtrevlig känsla. Tidigare besökare beskriver Jacquelines som Stockholms vardagsrum vilket säger en hel del om hur välkomnande och trivsam miljön är. De har öppet från morgon till kväll.

Du kan alltså välja att äta:

  • Frukost
  • Lunch
  • Middag
  • Ta en drink

Just nu har de ett koncept de kallar för studio Jacqueline’s vilket fungerar som ett galleri i restaurangen. Där har konstnärer av olika slag möjlighet att visa upp sina verk som besökarna kan beundra under tiden de njuter av en god drink eller en bit mat. Dessutom är det ett bra sätt att träffa likasinnade.

Öppettider

Måndag:11.00 — 23.00
Tisdag:11.00 — 23.00
Onsdag:11.00 — 00.00
Torsdag:11.00 — 00.00
Fredag:11.00 — 01.00
Lördag:12.00 — 01.00
Söndag:Stängt

Vad erbjuder Jacqueline’s?

Förutom att restaurangen har hämtat en stor del av sin inspiration från New York finner vi även Italienska maträtter samt delar från den judiska kulturen. För att ta fram deras breda meny tog de hjälp av kocken Riccardo Buitoni som en kock och restaurangägare från Brooklyn. En sak som kan vara extra värd att kolla in på deras meny är pizzorna som är framtagna ur ett pinsa koncept.

Alltså att degen är kalljäst. Några andra exempel på paradrätter du hittar på Jacquelines meny är deras flyers som serveras på två-och trevåningsfat. Till exempel steak tagliata och fiorentine, gravlax och kyckling waldorf. Varje vardag erbjuder de en dagens maträtt vilket alltid varierar. Men de har också fräscha sallader och bowls.

Sist men inte minst har de givetvis ett antal populära desserter på menyn som avrundar ditt besök på bästa sätt.

Förenklad meny:

  • Pizza
  • Pasta
  • Sallader
  • Bowls
  • Kötträtter
  • Kycklingrätter

Även när det kommer till dryckerna är utbudet stort. De har något som passar till alla maträtter både på glas och på flaska. Vinerna kommer främst från Frankrike, Italien och Spanien.