Nicks glass – Här år vårt omdöme

0
2564

Varumärket Nick’s lanserades år 2017 av grundaren Niclas. Iden till varumärket kom när Niclas blev diagnostiserad med prediabetes år 2013. Han behövde då förändra sin kost och började experimentera med olika smaksättningar för glass och choklad med andra matentusiaster. Han ville få fram ett sätt att skapa goda sötsaker med mindre socker i. Efter en hel del experimenterande kom han på Nick’s och varumärkets koncept med sockerfria och glutenfria sötsaker så som glass och choklad. Fokuset låg på just glass och choklad eftersom det var saker Niclas nu saknade sin vardag. Idag är Nick’s produkter även utan palmolja och har ett lågt kolhydratsinnehåll.

Varumärkets bakgrund

År 2017 lanserades Nick’s på den svenska marknaden och blev direkt ett populärt varumärke bland svenskarna. Lanseringen gick så pass bra att företaget kunde göra ännu en lansering på Amazon år 2018 och blev snabbt även en storsäljare i Tyskland, Frankrike och U.K. Det var även här år 2018 som Nick’s tog in ännu en produkt i sin produktfamilj nämligen glassen. Nicks glass lanserades i amerikanska butiker år 2019 och blev även här en stor succé. Det var inte förrän år 2020 som Nicks glass lanserades på den svenska marknaden och tog svenskarna med storm. Idag erbjuder Nick’s ett brett sortiment av bland annat proteinbars, chokladbars, sötningsmedlesersättning och glass.

Växtbaserat sötningsmedel

Varumärket använder sig inte av några artificiella sötningsmedel utan tar istället användning av sötningsmedel direkt från växtriket. Nick’s använder bland annat stevia, björksocker, söta fibrer från majs samt erythritol (ett ämne som finns i både plommon och päron) som sötningsmedel i sina produkter. Företaget har även valt att ta avstånd från användandet av palmolja och använder sig nu istället av olja från nötter, shea och kokos.

Eftersom Nicks glass inte innehåller artificiellt sötningsmedel har den ett lågt kalori innehåll. Nicks glass innehåller cirka 275–349 kalorier per förpackning medans andra konkurrenter på marknaden har ett kaloriinnehåll på ungefär 1100–1500 kalorier per förpackning.

Sortiment för Nicks glass

Det nyaste tillskottet till produktfamiljen hos Nick’s är deras glass. Nicks glass passar perfekt för dig som vill ha ett sockerfritt alternativ för att hålla blodsockret i schack eller till barnen på kalaset. Glassarnas grund är mjölk och grädde men det finns två glass nicks som är laktosfria. Glassarna kommer i två olika förpackningar och det finns olika smaker beroende på förpackning.

Family pack

Nick’s tanke med deras family pack är att det ska vara glassen för alla tillfällen. Den ska passa lika bra till barnkalaset som släktmiddagen. Family pack finns i följande smaker:

 • Gräddkola
 • Choklad
 • Vanilj

Pints

Nicks salted caramel glass är deras bäst säljare just nu bland pintsen. Den här glassen är fylld av härliga bitar och sås. Pintsen finns i 8 olika smaker:

 • Chocolate brownie – chokladglass med chokladsås och bitar av brownies
 • Sea salt caramel – karamellglass med karamell och havssalt
 • Chocolate – chokladglass med chokladsås
 • Cookies and cream – vaniljglass med bitar av kakdeg
 • Nougat swirl – vaniljglass med hasselnötskräm
 • Vanilla caramel crunch – vaniljglass med bitar av mandelkrokant doppad i mjölkchoklad
 • Cookie dough – gräddkolaglass med bitar av kakdeg och chokladsås
 • Peanut butter chocolate – jordnötsglass med tunna chokladbitar och salt jordnötssås

Här hittar du Nicks glass

Nick’s säljs idag både online och i fysiska butiker. Produkterna har blivit så pass populära att de finns både på den svenska marknaden men även bland återförsäljare i andra länder. I Sverige finns deras produkter, framförallt glassen, lätt tillgängliga för svenska folket och det är enkelt att handla deras produkter.

Online

Nick’s har en hemsida där du som kund kan beställa hem deras produkter. Du kan beställa hem deras proteinbars, sötningsmedel samt chokladbars. Men du kan inte beställa hem glassen av uppenbara skäl då den smälter i frakten. Det du kan göra är att läsa på om de olika sorterna av glass som Nick’s erbjuder samt ta reda på i vilken butik du kan hitta glassen. På hemsidan kan du få information om ingredienser, näringsinnehåll samt en bra och tydlig produkt beskrivning av varje sort.

Butiker

Nicks glass har en hel rad olika återförsäljare som har fysiska butiker runt om i hela Sverige. Att handla Nick’s är inte svårt och glassen finns på de allra flesta matvarubutiker som finns idag. Några av återförsäljarna som finns idag är följande:

 • Coop
 • Ica
 • Willy:s
 • Citygross
 • Hemköp
 • Apoteket

Är du osäker på vilken som är din närmaste återförsäljare kan du besöka Nick’s hemsida. På hemsidan finns det information om alla återförsäljare, både online och fysisk butik. Du kan även skicka ett meddelande till Nick’s för att få exakt information om närmaste återförsäljare i ditt område.

Sammanfattning

Vi kan konstatera att Nicks glass passar bra till alla tillfällen som dyker upp i vardagen. Ska du ha barnkalas och behöver glass för alla eller ska du bjuda över kollegorna på fika, Nick’s passar perfekt till båda. Och deras stora sortiment av sorter på glassen gör det enkelt att hitta något som tilltalar alla i din omgivning.

Genom att använda sig av sötningsmedel från växtriket istället för artificiellt sötningsmedel har de öppnat marknaden för personer med diabetes, problem med blodsockret eller som helt enkelt vill hålla sockernivåerna nere. Användningen av sötningsmedel från växtriket har även gett glassen ett väldigt lågt kaloriinnehåll jämfört med konkurrenter på marknaden.

Nicks glass recension har varit extremt positiv sen lanseringen på marknaden. Både i Sverige men även på andra marknader runt om i världen. Pintsen lanserades först i amerikanska butiker som ”swedish – style light ice cream” och var en succé. Succén fortsatte för glassen när lanseringen på den svenska marknaden kom 2020 och nicks salted caramel glass blev en bästsäljare direkt.

Att hitta varorna är enkelt de finns på de allra flesta matbutiker runt om i landet. Du kan bland annat hitta nicks glass ica nära dig. Är du osäker på vart din närmaste återförsäljare finns kan du kontakta Nick’s via deras hemsida för att ta reda på det.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Nick’s glass absolut är ett av Sveriges ledande varumärken inom sockerfri glass. Företaget arbetar med att ta fram laktosfria varianter och har just nu två stycken i deras sortiment. Det är glass som passar alla och i alla tillfällen.