Kan ett kreditkort vara en bra lösning för dig? 

0
205
Kreditkort

Om du går och funderar kring ett kreditkort men har låtit bli för att du har en uppfattning om att det bara är någonting som används av människor med miljoner kronor på banken så är det dags att börja förändra den uppfattningen. Ett kreditkort kan användas av så gott som vem som helst, oavsett hur ens bankkonton eller tillgångar ser ut. 


Det finns gott om kreditkort som går att användas av vem som helst och som kan ge riktigt bra förmåner. Samtidigt så kan det vara skönt att få sig en bättre överblick kring alla olika förmåner, men även olika fällor, som är bra att känna till när det kommer till kreditkort. I den här texten kommer du att kunna ta del av en snabb guide till kreditkort i största allmänhet och förhoppningsvis så kan du komma ut på andra sidan med lite mer kunskap än när du började. 

Om du behöver skaffa dig själv en överblick av alla de olika kreditföretag som finns att välja bland så är det klokast att vända sig till en jämförelsetjänst såsom exempelvis Finansruset. Precis som när man ska ansöka om ett lån så är det viktigt att man väljer ett kreditkort som passar väl in på ens egna behov för att säkerställa att man får så mycket ut av användningen som möjligt. Se alla kreditkort här och jämför sedan i lugn och ro för att hitta någonting som passar väl in på din ekonomi.

Ett kreditkort gör det möjligt att samla poäng 

En av de största fördelarna med att använda sig av ett kreditkort är att det gör det möjligt att samla ihop poäng på alla köp som man gör med hjälp av kreditkortet. Dessa poäng kan vara kopplade till exempelvis ett flygbolag eller en dagligvarubutik som man sedan kan använda för att köpa resor eller när man handlar. 

Dessutom så får man också ofta ta del av någonting som kallas för cashback. Cashback är precis som det låter en form av bonussystem där man får tillbaka pengar på allting som man spenderar. Även om detta inte är några jättesummor så adderas det ofta ihop till en trevlig summa i slutet av året. 

Kreditkort och resor

Kreditkort och resor

Kreditkort och resor är någonting som går hand i hand. Detta är dels på grund utav att många kreditkort erbjuder en reseförsäkring och det går också ofta att undvika valutapåslag genom att använda sig av ett kreditkort när man gör inköp i andra valutor. Detta är dock någonting som man måste vara noggrann med att kontrollera för att säkerställa att man verkligen får ut detta av sitt kreditkort.

Kreditkort gör det enkelt att dela upp utgifter

Om du bor i ett hushåll där du och din partner eller sambo delar på alla utgifter så är det inte ovanligt att man behöver sitta och pilla med Swish i slutet av varje månad när man ska dela upp alla utgifter som man haft under månadens gång. Genom att sköta exempelvis matinköp och räkningar med hjälp av ett kreditkort blir det mycket lättare att få en översyn och säkerställa att allting blir så rättvist som möjligt utan att man behöver scrolla igenom långa transaktionsregister. 

Kreditkort gör det möjligt att handla på avbetalning

Kreditkort gör det möjligt att handla på avbetalning

Kreditkort och dess fakturor är ofta räntefria i en specifik period, någonting som kan vara väldigt skönt om man behövt göra större inköp under en månad. Samtidigt så kan detta sätta en i enorma ekonomiska problem om man inte är ansvarsfull och håller koll på hur mycket man spenderar samtidigt som man säkerställer att man kan betala tillbaka det som man har köpt på faktura.