Häpnadsväckande Net worth – Olof K Gustafsson

0
6906

Net worth brukar det pratas om gällande olika stora affärsmän och Olof K Gustafsson är en av dem, som dock befinner sig lite i bakgrunden. Net worth Olof K Gustafsson är idag värt 55 miljoner dollar.

Olof startade sitt första företag när han var 13 år gammal. Då sålde han serier på internet i Sverige. Han köpte då rättigheterna till att ge ut Simpsons som seriealbum genom sitt eget förlag. När han nått en ålder av 17 år hade han fyra aktiva bolag. I dagsläget är han administrativ chef för Escobar Inc, som ägs av Roberto Escobar, bror till kända Pablo Escobar.

Olof Gustafsson verkar vara en förmögen man men det är ingenting som bekräftats eftersom han inte talat om sin nettoinkomst. Hans största inkomstkälla verkar vara Escobar Inc. Escobar Inc. bildades år 2015 i Puerto Rico. Därmed kan inte Olof K Gustafsson förmögenhet bekräftas.

Han florerar på olika sociala medier och visar gärna upp sin tillvaro med dyra bilar, privatjet och utifrån kan det slutsatsen dras att han har mycket pengar även om det går rykten att han använder kreditkort så är det svårt att tro. Han är en av de främsta som har mest pengar och mest inflytande i Sverige.

Olof K Gustafsson och hans bakgrund

Han föddes i Stockholm år 1993 och har tidigt varit mycket företagsam. Förutom detta har han hjälpt Donald Trump att få följare i sina sociala medier före valet 2016. Han har förutom detta skapat en GoFundMe-kampanj som motsvarar 50 miljoner dollar för att avsätta Donald Trump. Denna GoFundMe-sida togs dock ner efter att Olof samlat in 10 miljoner dollar på 10 timmar och på så sätt trendat online.

Dokumentären Olof Inc

Det har gjorts en dokumentär om Olof som har haft premiär under år 2021 på SVT Play. Denna dokumentär skildrar Olofs liv och hur hans resa tagit fart. Från att börja ett liv på Ekerö till att nu övervaka kartelledaren Pablo Escobars släktingars intressen. Dokumentären skapades av filmarna Joel Silberstein Hont och Carl Fridsjö som fick följa med Gustafsson och hans närstående i deras vardag, under ett år.

Dokumentären skapade publicitet och väckte nyfikenhet hos många tittare. Efter premiären syntes han bland annat i en intervju som publicerades på Youtube. I denna intervju talade han illa om bland annat Jan Emanuel Johansson och den svenska Youtube-profilen Joakim Lundell. Innan intervjun ägde rum mutade han intervjuaren med 100 000 kronor. Intervjun resulterade i närmare en miljon visningar på Youtube men plockades ner snabbt eftersom den väckte starka känslor hos tittarna.

Dokumentären visar både livet med Olof K Gustafsson gift, fruns och hans gemensamma liv i Dubai och den längtan de tillsammans har efter deras lilla barn som Svetlana burit i magen innan flytten till Sverige.

Andra medier och Olof K Gustafsson

På Wikipedia har det skrivits en del om honom och han har också under år 2021 själv laddat upp inlägg på Twitter där han visar hur han festar med Donald Trump. Washington post Olof Gustafsson har också förekommit i artiklar i denna tidning.